Hedelmäkorissa oli muutama jo parhaat päivänsä nähneitä päärynöitä.Käytin ne piirakkaan.Samoin käytin jääkaappiin jääneen kermaviilin loput ja turkkilaisen jugurtin tuohon täytteeseen.Pohjana murotaikina.
POHJA:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g margariinia
3 rkl kylmää vettä
Mittaa kulhoon jauhot ja sokerit.Lisää paloiteltu margariini ja nypi ainekset sekaisin.Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi.
TÄYTE:
2 päärynää viipaleina
muscovadosiirappia
1/2 prk kermaviiliä
2 dl turkilaista jugurttia
2 rkl sokeria
2 rkl muscovadosiirappia
ripaus vaniljasokeria ja kardemummaa
1 kanamuna
Pinele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.Levitä päälle viipaloidut päärynät.Sekoita kermaviili,jugurtti sokerit,siirappi ja kanamuna.Levitä päärynöiden päälle.Paista 175-200 asteisessa uunissa n.35-40 minuuttia.
Kommentit