maaliskuu%202016%20009.jpg

Hedelmäkorissa oli muutama jo parhaat päivänsä nähneitä päärynöitä.Käytin ne piirakkaan.Samoin käytin jääkaappiin jääneen kermaviilin loput ja turkkilaisen jugurtin tuohon täytteeseen.Pohjana murotaikina.

POHJA:

4 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhoja

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

150 g margariinia

3 rkl kylmää vettä

Mittaa kulhoon jauhot ja sokerit.Lisää paloiteltu margariini ja nypi ainekset sekaisin.Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi.

TÄYTE:

2 päärynää viipaleina

muscovadosiirappia

1/2 prk kermaviiliä

2 dl turkilaista jugurttia

2 rkl sokeria

2 rkl muscovadosiirappia

ripaus vaniljasokeria ja kardemummaa

1 kanamuna

Pinele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.Levitä päälle viipaloidut päärynät.Sekoita kermaviili,jugurtti sokerit,siirappi ja kanamuna.Levitä päärynöiden päälle.Paista 175-200 asteisessa uunissa n.35-40 minuuttia.

maaliskuu%202016%20006.jpg

maaliskuu%202016%20001.jpg

maaliskuu%202016%20008.jpg