20241206_184801.jpg

Itsenäisyyspäivän kahvipöytään tein Appelsiini-pipari-juustokakun.

APPELSIINI-PIPARIJUUSTOKAKKU:

200 g  piparkakkuja hienonnettuna

75 g voita sulatettuna

Yhdistä hienonnetut piparit ja voi hyvin sekottaen.Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunoille(irtopohjavuoassa pohjan kokoinen leivinpaperiympyrä)

APPELSIINITÄYTE:

4 liivakkoa,laita nämä runsaaseen kylmään veteen likoamaan n.10 minuutiksi

3 dl kermaa vaahdotettuna,mausta sokerilla ja vaniljalla

1 rasia appelsiinituorejuustoa

1 prk appelsiinijugurttia

ripaus piparkakkumaustetta

tilkka appelsiinimehua

koristeluun pipareita ja sinisiä strösseleitä

Sekoita,tuorejuusto,jugurtti ja piparkakkumauste(oman maun mukaan)huolellisesti yhteen.Kuumenna appelsiinimehu,purista liivatteista vesi pois ja liuota ne  kuumaan appelsiinimehuun.Sekoita liivateseos,ohuena nauhana, jugurtti-juustoseokseen.Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettua kerma.Levitä täyte piparkakkupohjan päälle.Laita viileään,mieluiten yön ajaksi.Irroita kakku tarjoiluastialle ja koristele se haluamallasi tavalla. 20241206_184826.jpg20241205_175134.jpg20241205_175110.jpg