Itsenäisyyspäivän kahvipöytään tein Appelsiini-pipari-juustokakun.
APPELSIINI-PIPARIJUUSTOKAKKU:
200 g piparkakkuja hienonnettuna
75 g voita sulatettuna
Yhdistä hienonnetut piparit ja voi hyvin sekottaen.Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunoille(irtopohjavuoassa pohjan kokoinen leivinpaperiympyrä)
APPELSIINITÄYTE:
4 liivakkoa,laita nämä runsaaseen kylmään veteen likoamaan n.10 minuutiksi
3 dl kermaa vaahdotettuna,mausta sokerilla ja vaniljalla
1 rasia appelsiinituorejuustoa
1 prk appelsiinijugurttia
ripaus piparkakkumaustetta
tilkka appelsiinimehua
koristeluun pipareita ja sinisiä strösseleitä
Sekoita,tuorejuusto,jugurtti ja piparkakkumauste(oman maun mukaan)huolellisesti yhteen.Kuumenna appelsiinimehu,purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan appelsiinimehuun.Sekoita liivateseos,ohuena nauhana, jugurtti-juustoseokseen.Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettua kerma.Levitä täyte piparkakkupohjan päälle.Laita viileään,mieluiten yön ajaksi.Irroita kakku tarjoiluastialle ja koristele se haluamallasi tavalla.
Kommentit