tiistai, 23. lokakuu 2007
Lihakukko:
Mies osti taannoin porsaan etuselkää hieman enemmän ja teki siitä itselleen ''lihakukkoa'',eli lihat paistettiin ruistaikinan sisällä,vähän kuin kalakukossa ikään :)
5 dl vettä
n.5 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sulatettua voita
n.1 kg suolattua porsaan lapaa tai etuselkää
Sekoita ainekset yhteen,mutta älä vaivaa taikinaa.Kaaviloi taikinasta jauhojen avulla levy(1-1 1/2 cm)Lado paloiteltu liha taikinan keskelle(kuoressa voi paista myös koknaisen lihanpalan)käännä taikinan reunat lihojen päälle ja sivele,kylmää vettä apuna käyttäen taikina kiinni.Voitele sulalla voilla kuoren pinta.Paista lihakukkoa 100- 150 asteisessa uunissa 3-4 tuntia.Kääri folioon ja anna rauhassa muhia vielä ennen leikkaamista.
Kommentit