Ruoka.fi haastoi ruokabloggaajia mukaan 100 tapaa käyttää rusinaa kilpailuun.Minäkin tähän osallistuin kahdella eri reseptillä pääruoan kastike ja jälkiruoka..Saatin mukava paketti rusinoita maisteltavaksi ja reseptien kehittelyyn...Kiitos :)
Täällä pääset äänestämään reseptiäni :
Ensimmäisenä mieleeni tuli pääruoka...miten rusinaa voisi hyödyntää pääruoassa..Kastike oli se mitä ajattelin kokeilla ja nimenomaan broilerille,sitä kun paljon syömme.Kokkailuni tulos onkin sitten:
SIPULI-RUSINAKASTIKE BROILERILLE:
1 silputtu sipuli
1 dl rusinoita
nokare voita
1 prk ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia
nokare lihaliemikuutiosta(tai esim.fondia)
tilkka vettä
Kuullottele sipulia voissa pannulla tai kattilassa.Lisää rusinat joukkoon kuullottumaan.Lisää ruoakerma ja mausteet.Anna kastikkeen kiehua hiljalleen,niin että sipulit ja rusinat pehemenevät.Lisää tarvittaessa vettä,jos kastike sakenee.Tarkista maku.
Toinen reseptini on sitten Jälkiruoka :)
RUSINAINEN-KANELIPANNCOTTA:
2 dl kermaa
1 dl maitoa
1 rkl fariinisokeria
1 1/2 tl kanelia
3 liivatelehteä
RUSINAKOMPOTTI:
1 dl rusinoita
1 dl vettä
1/2 - 1 rkl sitruunamehua
Tee ensin tämä.Laita rusinat veteen kiehumaan hiljalleen.Saavat kiehua n.15 minuuttia.Lisää sitruunamehu.Hienonna sauvasekoittimella.
Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan n.10 minuutiksi.Kaada kerma ja maito kattilaan.Lisää joukkoon fariinisokeri ja kaneli.Kiehauta seos.Purista liiivakoista vesi pois ja lisää kuumaan kermaseokseen,hyvin sekoittaen.
Lisää tarjoiluastiaan hieman pannacottaseosta ja hyydytä sitä hetki.Laita sitten rusinakompottia 1 jälkiruokalusikallinen ja lisää lopuksi vielä pannacottaseosta.Anna hyytyä muutama tunti viileässä.
(rusinakompotin voi myös sekoittaa pannacottaseokseen tai lisätä kompotti lasin pohjalle ja päälle pannacotta)
Kommentit