Tämä iihanan makuinen jälkiruoka sopii vaikka Juhannuksen jälkiruoaksi.Itse tykkään raparperistä paljon näin,maku pehmenee kerman ja makuaineiden ansiosta.Tokihan perinteinen kiisselikin on hyvää ja kunnon raparperipiirakka ☺ pikkuisen tuo ulkonäkö kärsi,kun hyydyke ei ollut hyytymässä tarpeeksi kauan,oli niin kiire maistamaan 😉
VANILJAINEN RAPARPERIHYYDYKE:
raparperisosetta (keitetty raparperinvarsia,sokeria ja vettä,maustettu vaniljalla,kanelilla ja ripauksella kardemummaa)
1 /2 prk mascarponejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
1 prk kermaa
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
raparperimehua
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään,ainakin 10 minuutiksi.Vatkaa kerma vaahdoksi.Sekoita mascarpone ja vaniljarahka,sekä raparperisose.Maistele,lisää sosetta oman maun mukaan.Purista liivakot hyvin ja sulata ne kuumaan raprperimehuun.Lisää liivakkoliemi ohuena nauhana,hyvin sekoittaen raparperiseokseen.Lisää lopuksi kermavaahto nostellen joukkoon.Kaada seos vuokaan tai nostele pikkuvuokiin,minä käytin silikonista ruusuvuokaa.Anna hyytyä useita tunteja tai yön yli kylmässä.
Kommentit