410295.jpg

No niin...täytyihän minun kokeilla taas kerran Nigella Lawsonin ohjetta ;)Lupasin tytöille jotain herkkua alkavan hiihtoloman kunniaksi!!Ja se oli tätä...laitan tähän ohjeen niinkuin sen itse tein ja sulkuihin alkuperäisen !!

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria(vaniljauutetta)
175 g margariinia(suolatonta voita)
2 munaa
1,5 dl creme fraichea
3/4 dl tumma kaakakojauhetta

Mittaa jauhot,leivinjauhe,sooda ja sokerit monitoimikoneen kulhoon.Lisää pehmeä rasva ja anna koneen sekoittaa taikina.Lisää munat ja fraiche,sekä siililöity kaakaojauhe.Sekoita hyvin.Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan(tai kahteen läpimitaltaan 20 senttiseen vuokaan)paista 180 asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia.Jäähdytä.

KUORRUTE/TÄYTE:
175 g tummaa suklaata sulatettuna
75 g margariinia(suolatonta voita)
1 tl vaniljasokeria(uutetta)
tilkka hunajaa(vaaleaa siirappia,kiiltoa antamaan)
1,25 g creme fraichea
2 dl tomusokeria(nigellan ohjeessa 4 dl)

Sekoita sulaan suklaaseen pehmeä magariini ja sokeri.Lisää hunaja ja fraiche ja siivilöi tomusokeria.Itse laitoin vain 2 dl,kun täyte alkoi muuttua jo kovin paksuksi!!

Halkaise kakku kahteen osaan(tai täytä kahdessa erillisessä vuoassa tehty kakku)kostuta pohja vaniljamaidolla(tämä ei kuulunut alkuperäiseen ohjeeseen)levitä kuorrutetta väliin.Nosta toinen osa päälle ja levitä loppu kuorrute kakun reunoille ja päälle.Koristele suklaarouheella(tai sokerikukilla).(Saapi nähdä miltä tämä huomenna maistuu,kun on saanut makuuntua viileässä!!:)

410323.jpg