Lokakuu%202015%20009.jpg

Mureke on meillä semmoinen "pyhäruoka" eli useimmin sitä tulee tehtyä viikonloppuisin ja lähes joka kerta nimenomaan sunnuntaina.Murekkeet on mukavia tehdä,niitä voi täyttää,tai ne voi päällystää vaikka pekonilla,useita muunnelmia voi tehdä esim vuokamurekkeita tai vaikka muffinivuoissa pikkumurekkeita,melkein mitä vaan.Lisäkkeeksi kelpaa myös melkein mikä vaan muusista alkaen.Oma suosikkini on,kun voi nakata juurekset ja jopa perunat uuniin samaan aikaan murekkeen kanssa.Meillä oli ihan tavallinen perusmureke jonka maustoin yrtein ja sisälle laitoin fetajuustoa,sekä päälle pekonia...naam ;P

FETAJUUSTOINEN MUREKE:

500 g jauhelihaa

2 leivänsiivua

1 dl korppujauhoja

1,5 dl vettä

1 silputtu paistettu sipuli

(valkosipulia)

2 tl jauhelihamaustetta

ropsaus paprikajauhetta

2 tl pizzamaustetta

(suolaa)

1 kanamuna

1 prk fetajuustoa tms.

1 pkt pekonia

Murustele leipä,korppujauhoihin.Sekoita joukkoon vesi.Anna seoksen turvota hetki.Lisää jauheliha,sipuli ja mausteet.Paista koepala ja tarkista halutessasi maku.Tee taikinasta levy,jonka keskelle lisäät fetajuuston.Käännä reunat keskelle ja muotoile murekkeeksi.Vuoraa mureke pekonilla.Kuori porkkanoita ja perunoita mukaan vuokaan.Ripsota juureksille hieman öljyä ja mausteita.Paista mureketta n.1 tunti 175 - 200 asteisessa uunissa.

Lokakuu%202015%20007.jpg

 

Lokakuu%202015%20006.jpg