tiistai, 12. syyskuu 2006
Sitruunatorttu:
Laitan kuvan kokeilemastani Sitruunatortusta,vaikka se ei niin hyvin onnistunutkaan...vuokani oli liian iso tähän torttuun(halkaisija 25-26)tortusta olisi tullut näyttävämpi pienemmässä vuoassa tehtynä...ja sitten MIKSI marenkini ei koskaan oikein onnistu???Marenki vatkautui hyvin ja kulhon pystyi kääntämään ja marenkin pysyi kulhossa,mutta miksi se uuniin laitettaessa jotenkin latistuu???Kuka osaa neuvoa? ;O)
Tässä kuitenkin ohje,oli niin hyvää!!!
POHJA:
100 g margariinia
1 rkl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
Nypi pohjataikinan kuivat aineet ja rasva sekaisin.Lisää joukkoon muna ja sekoita taikina tasaiseksi.Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille,jauhotetuin käsin.Pistele pohjaa haarukalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
TÄYTE:
2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
1 rkl margariinia
2 keltuaista
1 sitruunan mehu
(ohjeessa ei laitettu sokeria ollenkaan,mutta itse lisäsin 1/2 dl)
MARENKI:
2 munanvalkuaista
4 rkl tomusokeria
Mittaa täytettä varten kaikki aineet kattilaan.Valmista kuten sitruunakiisseli(eli sekoita aineksia koko ajan kattilassa kunnes saostuu ja pulpahtaa,nosta pois liedeltä ja lisää sitruunamehu)Kaada jäähtynyt kiisseli torttupohjan päälle.Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi ja nostele se kiisselin päälle.Paista torttua vielä 150-175 asteessa,kunnes marenki saa kauniin värin!!
Tämän ohjeen löysin K-koekeittiön lehtisestä vuodelta 1983!: :)
Kommentit