Tästä se alkoi,pastan teko...kokeilin nyt siis ensimmäistä kertaa elämässäni ja käsipelillä,minä kun en omista pastakonetta laugh
maku oli hyvä ja onnistunut,mutta pasta jäi aivan liian paksuksi...olisi pitänyt kaulia rohkeasti vaan ohuemmaksi!Ohjeen otin Pasta/Pizzakirjastani =)

PASTATAIKINA: 4 hengelle
6 1/2 dl vehnäjauhoja(minä käytin myös durumjauhoja 2 dl + 4,5 dl vehnäjauhoja)
4 kanamunaa
2 tl merisuolaa
5 rkl öljyä

Mittaa jauhot keoksi pöydälle.Tee kuoppa keskelle ja riko kanamunat siihen.Lisää suola sekä öljy ja vatkaa ne haarukalla munien kanssa sekaisin.Kokoa sitten jauhoja käsin,pikkuhiljaa munien kanssa yhteen.Sekoita hyvin.Vaivaa taikinaa sileäksi,kiiltäväksi palloksi.Hyvän taikina vaivaamiseen menee ainakin 10 minuuttia.(taikinaan voi lisätä tilkan vettä)Laita valmis taikinapallo folioon ja jääkaappiin tunnin ajaksi.Puolita taikina ja kaulitse se,jauhotetulla pöydällä, kahdeksi mahdollisimman ohueksi levyksi.Anna kuivahtaa puolisen tuntia.Kääri senjälkeen levyt löysästi rullalle.Leikkaa rullasta viipaleita,avaa ne ja laita pastasuikaleet kuvahtamaan keittiöliinan päälle.Keitä suolalla maustetussa,runsaassa vedessä 5-7 minuuttia.

alla hieman huono kuva rullasta ja  jo leikatuista pastanauhoista =)