Laitan tänne nyt väliin yhden uudemmankin kuvan...Olen kerännyt vadelmia useaankin otteeseen ja tämän marenkikakkusen tein sunnuntaikahveille.Luulin keksineen ''jotain uutta'' ja herkullista ja vatkasin kermaa ja kinuskikastiketta,lisäsin joukkoon rahkaa,johon sekoitin hieman vaniljakreemijauhetta(joka nyt vihdoin loppui)joukkoon vielä vadelmia.Sitten vaan kaksi itsetehyä marenkilevyä,niiden väliin herkkuseosta ja päälle vattuja.Jääkaappiin tekeytymään,tosin kuva otettiin ja kakkua maistettiin ennekuin ehti kauaa kaapissa olla IHANAA HERKKUA,voin sanoa
Sitten siihen ,mikä oli hassua,tyttäreni lueskeli uutta Ruoka pirkkaa ja hupsista keikkaa,siellä oli lähes samanmoinen kakku,olikohan nimellä marjainen unelma?? että,enpä mitään uutta keksinytkään,tosin siinä oli pohjana ihan eri ainekset kuin minulla
4 huoneenlämpöistä valkuaista
1 tl etikkaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
TÄYTE:
1 prk rahkaa
1 prk kermaa
kinuskikastiketta(kaupan)
vaniljajauhetta
vadelmia
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.Vatkaa valkuaiset ja etikka kovaksi vaahdoksi.Lisää puolet sokerista vähän kerrallaan,koko ajan vatkaten.Sekoita loppu sokeri,maissitärkkelys,vaniljasokeri keskenään ja lisää se vähän kerrallaan marenkivaahtoon,koko ajan vatkaten.Levitä valkuaisvaahto leivinpaperille suorakaiteen muotoon.Paista marenkia 150 asteisessa uunissa tunnin ajan.Anna jäähtyä,nosta varoen tarjoiluastiaan ja täytä marenkikakku.
tässä kuva,kun kakku oli hyytytnyt rauhassa jääkaapissa,oli kyllä kuin Unelmaa
Kommentit