Viikonlopun synttäreiden suolaista tarjottavaa oli Voileipäkakku.Tein kinkku,tuorjuusto,jugurtti,paprika täytteen,koska joukossa oli mm.kala-allergisia vieraita.
KINKKU VOILEIPÄKAKKU:
24 palaa grahamleipää
kostutukseen rasvaton maito maustettuna aavistuksella tacomaustetta
2 rasiaa ruohosipulituorejuustoa
n.1/2 prk turkkilaista jugurttia
2 rasiaa kinkkukuutioita
n.1/2 prk majoneesia
1 suippopaprika hienonnettuna
pätkä tuorkurkkua hienonnettuna
2 tl tacomaustetta
1 tl mustapippuria
Päälle:jugurtti-tuorjuusto-majoneesiseos
Leikkaa leivista reunat pois.Sekoita täytteen ainekset keskenään(tee täyte oman maun mukaan ja parhaiten näät tehdessäsi kuinka paksua/löysää täyte on)Levitä aina kerros leipiä tarjoiluastiaan,tähän meni yhteen kerrokseen 6 siivua leipää.Kostuta leivät maidolla hyvin.Levitä väleihin täytettä.Päälimmäinen kerros leipäsiivuja.Kääri voileipkakku folioon,voit laittaa päälle painon,jos haluat.Anna olla viileässä yön yli.Sekoita tahna jugurtista-tuorjuustosta ja majoneesista.Levitä kakun päälle ja reunoille.Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit