Tässä lanttuloora menossa uuniin...

299990.jpg

1 kg lanttuja,kuorittuna ja palasteltuna
1 rkl suolaa
vettä
1 tlk ruokakermaa(2,5 dl)
2 dl korppujauhoja
5-6 rkl siirappia(kannatta maistella ja lisätä oman maun mukaan siirappia)
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl valkopippuria
ripaus muskottia
ripaus kanelia
2 munaa
pinnalle;korppujauhoja ja voinokareita
(säästä keitinliemi ja lisää sitä tarvittaessa lanttuseokseen)

Keitä paloitellut lantut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.(aikaa menee varmaan reilu tunti,en kyllä katsonut)Ota keitinvesi talteen.Soseuta lantut sauvasekoittimella.Sekoita korppujauhot ruokakermaan ja anna turvota vähän aikaa(n.5 min.)Lisää lanttusoseeseen korppujauhoseos,mausteet,kanamunat,siirappi ja  keitinlientä sen verran että saat tasaisen pehmeän seoksen.Kaada seos voideltuihin vuokiin ja tee lusikalla pintaan kuvioita,ripottele päälle korppujauhoja ja muutama voinokare.Paista uunin alatasolla 150-175 asteessa noin 1 1/2- 2 tuntia!!Näihin meni aikaa reilu 2 tuntia,koska paistoin tuossa 150 asteessa!!

299991.jpg

Tässä paistettuna...pakastimeen menossa... odottamaan Joulua!!=)