20230105_215557.jpg

Uusi Vuos, vietettiin kotosalla, tyttöjen ja koirulin kanssa.Keskiyöllä kävimme ulkona katselemassa,kun raketteja taivaalle päästettiin.Tämä pikku veijari ei onneksi pelkää yhtään uudenvuoden raketteja.Söimme Nakkeja,Itsetehtyjä ranskalaisia (tein air fryerissä)Perunasalaattia(Lidlin) itsetehtyä Waldorfin salaattia,sipuli ja juustorenkaita(Lidlistä) Tonnikala-tuorejuustotäytteisiä ruissipsejä.Oli myös sipsejä ja macaronseja.Uudenvuoden päivänä paistoin pienen kinkun,jonka alesta ostin (tuli ostettua 3 kinkkua ;) yksi on iso,joka syödään Loppiaisena ja yksi säästetään kevääseen) keitettyä perunaa,kastiketta ja kalaa.Toki kävimme tervehtimässä tytärtä sairaalassa molempina päivinä ja veimme hänellekkin herkkuja <3

WALDORFIN SALAATTI:

2 sellerin vartta
2-3 omenaa
1/2 dl pähkinärouhetta(pekaani,sakasanpähkinä,hasselpähkinä)
jäävuorisalaattia (tämän jätin tälläkertaa pois)
rypäleitä

KASTIKE:
1 1/2dl kermaa vaahdotettna löysäksi vaahdoksi
4 rkl kevytmajoneesia
2 rkl sitruunamehua
pieni pätkä sinappia
ripsaus sokeria ja suolaa

Valmista kastike.Sekoita löysäksi vaahdotettuun kermaan majoneesi,sitruunamehu, hieman sinappia,suolaa ja sokeria.Kuori omenat ja suikaloi ne tikuiksi, suoraan kastikkeeseen.Suikaloi selleri ja rouhi pähkinät/mantelit ja lisää ne salaattiin.Jäähdytä salaatti hyvin.Koristele rypäeleillä

20221231_182051.jpg20221231_212759.jpg