20240324_174117%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Meillä on sieniä vielä pakastin täynnä,niitä kun saatiin viime kesänä Paljon :D Tässä anttarellikastike Lihapullien ja Muusin kera.Lisäkkeeksi paahdoin uunipannulla erivärisiä porkkanoita.Tästähän voisi ottaa vaikka vinkkiä Pääsisäispöytään.

KANTTARELLIKASTIKE:

1 l kantarelleja
2 rkl margariinia
1 sipuli
1-2 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl ruokakermaa 
 ripaus suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
ripaus rakuunaa
Pilko ja paista kanttarelleja kuumalla pannulla,kunnes neste on haihtunut.Lisää joukkoon sipulisilppu kuulottumaan.Ripottele päälle jauhot ja sekoita hetki.Lisää Rruokakerma.Anna kastkkeen hautua hetki.Mausta ja lisää tarvittaessa vettä tai kermaa,jos kastike sakenee liiaksi.
 
UUNIPORKKANAT:
Kuori ja viipaloi erivärisiä porkkanoita.Sekoita niihin tilkka öljyä,suolaa,papriakajuhetta, ja rosmariinia.Valuta päälle hieman hunajaa.Piasta ensin porkkanoita n.20 min.200 asteessa.Sen jälkeen lisäsin samaan vuokaan lihapullat paistumaan.

20240324_174117.jpg