Isänpäivän kahvipöytään tein mm.bostonkakun...täytteeksi mustikkaa ja valkosuklaata
MUSTIKKA-VALKOSUKLAABOSTON:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl jauhoja
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl kardemummaa
1 muna
100 g sulatettua margariinia
vehnäjauhoja
mustikoita + rouhittua valkosuklaata,vaniljasokeria
Lämmitä maito.Lisää siihen, jauhoihin sekoitettu kuivahiiva.Sekoita joukkoon myöskin sokeri,suola,kardemumma ja kanamuna.Lisää sulatettua margariini ja sekoita joukkoon,hyvin vaivaten,jauhoja niin paljon,että saat pehmeän,kulhon reunoilta irtoavan taikinan.Kohota lämpimässä paikassa.Kauli taikina levyksi.Levitä päälle pehmeää rasvaa,hieman murskattuja (perunajauhoja)mustikoita,vaniljasokeria ja runsaasti rouhittua valkosuklaata.Leikkaa paloiksi,nostele palat irtopohjavuokaan tms.Voitele kanamunalla.Ripota päälle raesokeria ja mantelilastuja.Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla,kauniin ruskeaksi.
Kommentit