20200710_164759.jpg

Tämä kakku tehtiin jo kauan sitten kesäjuhliin.Latan tämän nyt tänne vielä kun oli niin kaunis.Tyttäremme tämän teki❤Vähän ohjetta omaan tapaan muokaten ja koristelu myös omanlainen.Ohje oli KINUSKIKISSALTA

MANSIKKAINEN SUUKKOKAKKU:

200 g Domino-keksejä

70 g voita

 tummaa suklaata

14 mansikkasuukkoa

8 liivatelehteä

4 dl vispikermaa

3/4 dl sokeria

400 g vaniljatuorejuustoa

650 g mansikoita

1/2 dl kermaa

55 g tummaa suklaata

mansikoita

marenkeja

mintunlehtiä

Hienonna dominot ja sekoita ne sulatettuun voihin.Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.Sulata rivi  tummaa suklaata mikrossa miedolla lämmöllä. Sivele pieni määrä sulatettua suklaata suukkojen pohjaan ja paina kiinni keksipohjaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Soseuta mansikat. Erota noin desilitra soseesta ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Yhdistä lopun soseen kanssa. Kaada sitten hyvin sekoittaen vaahdon joukkoon.

Valuta täytettä vuokaan. Painele huolellisesti pieni määrä kerrallaan suukkojen väliin,ettei täytteeseen jää ilmataskuja. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Mittaa  kattilaan kerma ja paloiteltu suklaa. Lämmitä  miedoimmalla teholla välillä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa ja kuorrute on tasaista. Tarvittaessa jäähdytä hetki. Valuta kuorrutetta pienen lusikan avulla kakun reunoille. Levitä samalla parin senttimetrin verran kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.Koristele kakku marengeilla,mansikoilla ja mintunlehdillä.

20200710_164745.jpg