joulukuu2013%20029-normal.jpg

Itsenäisyyspäivän pääruoka oli tämä Routapaisti,tai jääpaisti,kuten tätä myös kutsutaan.Oli kyllä ehdottomasti paras paisti(naudan paisti)mitä olen koskaan syönyt.Liha oli Limousine härkää,jota syksyllä Teiskosta ostettiin.Mureutimme lihaa yli kolme viikkoa silloin ja sitten pakastimme.Ja Routapaistihan tehdään nimenomaan,niin,että jäinen paisti laitetaan suoraan uuniin,mietoon lämpöön kypsymään.Suosittelen,jos ette ole vielä kokeilleet!! :)

ROUTAPAISTI:

1,7 kg limousine paisti

MARINADILIEMI:

n.1 l vettä

2 dl karkeaa merisuolaa

2 dl sokeria

3 tl timjamia

2 tl rosmariinia

10 maustepippuria

10 valkopippuri

4 laakerinlehteä

6 valkosipulinkynttä

Nosta jäinen paisti uuniritilälle 75 asteiseen uuniin.Voit asettaa lihalämpömittarin paistin paksuimapaan kohtaan,kun se on sulanut muutaman tunnin.Paista n.12 tuntia tai kunnes mittari näyttää n.65 astetta.Keitä marinadiliemi ja jäähdytä se.Nosta kypsä paisti liemeen,niin, että se peittyy kokonaan.Laita paino päälle ja anna olla marinadissa yön yli.Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi.

014-normal.jpg

joulukuu2013%20030-normal.jpg