Viikonlopun herkkuja vielä(kevennys ei kärsi,jo muistaa herkutella pienin annoksin);)
Tähän ruokaan otettiin vinkkiä Ruokalan sivuilta,eli poronfile kiedottiin filo-taikinaan...lisäkkeenä meillä herkkusieni-paprikahöystö ;)

poronfile
pippuria,suolaa
filotaikinaa(pakaste)
herkkusieniä
sipulia
öljyä

Ota poronfile huoneenlämpöön.Kuullottele herkkuseiniä ja sipulisilppua öljyssä hetken aikaa.Mausta kevyesti pippurilla,suolalla ja yrteillä.Ruskista poronfile kauttaaltaan kauniin väriseksi,mausta pippurilla ja suolalla.Ota filotaikinalevyä irralleen, voitele levy kerrallaan kanamunalla(tein kerroksia 4)Nosta poronfile taikinalevylle ja levitä sieni-sipuliseos päälle.Kääri file taikinaan.Voitele taikinanyytti vielä kanamunalla ja laita 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.

BATAATTI-PERUNAMUUSI:
2 bataattia
2 rosamunda perunaa

Kuori ja lohko bataatit ja perunat.Keitä kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä.Soseuta,lisää tilkka maitoa,nokare voita ja mausta muskotilla ja ripauksella suolaa.