Leipasin juhannuksen kahvipöytään raparperipiirakan.Piirakan päälle tein mascarponesta ja fariinisokerista seoksen,joka olikin todella namia,hieman toffeemaista.NAM 😛 mitenkään kaunishan tuo ei ollut,mutta hyvä.Halusin rouheutta myös piiraaseen joten murskasin vähän corn flakes muroja täytteen joukkoon..😉
FARIINI-RAPARPERIPIIRAS:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kanamuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi.Lisää kanamuna.Yhdistä kuivat aineet ja lisää hyvin sekoittaen,margariiniseokseen.Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
MASCARPONE-FARIINITÄYTE:
1 prk mascarponejuustoa (250 g)
2 dl fariinisokeria
1/2 dl murskattuja corn flakes muroja
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 kanamuna
viìpaloituja raparperin paloja (pohja täyteen)
Sekoita täytteen ainekset keskenään.Kaada piirakan päälle,raparperien päälle.Voit halutessasi ripotella raparperien päälle hieman sokeria.Paistoin keskitasolla 200 asteisessa uunissa 35-40 min. (minä paistelin mökin vanhan hellan uunissa,joka ei ole ihan sama kuin esim.kaupungissa kodin uuni)
Kommentit