20230908_201326.jpg

Kanttarelleja on tullut tosi paljon tänä kesänä.Ollaan tehty risottoa,pastaa,kastiketta ja piirakkaa.Tämän piiraan vein tuliaisiksi siskolleni,kun kävimme kylässä.

POHJA:

150 g margariinia

2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

2 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään.Nypi ne pehmeän rasvan kanssa murumaiseksi.Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikinasta pallo.Painele taikina jauhotetuin käsin,piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

TÄYTE:

1 l kanttarelleja

nokare voita.

ripaus suolaa

1 silputtu sipuli

1 prk ranskankermaa

1/2 dl juustoraastetta

2 kanamunaa

ripaus mustapippuria

Paista kanttarelleja ensin kuivalla pannulla.Lisää voi ja sipulisilppu.Kuullottele niin, että sipuli pehmenee.Mausta suolalla.Sekoita ranskankerma,kanamunat ja juustoraaste.Mausta mustapippurilla.Levitä kanttarelli-sipuliseos piiraspohjalle.Kaada päälle ranskankermaseos.Paista 200 asteisessa uunissa n.25 minuuttia.

20230908_194117.jpg20230908_194002.jpg