Kanttarelleja on tullut tosi paljon tänä kesänä.Ollaan tehty risottoa,pastaa,kastiketta ja piirakkaa.Tämän piiraan vein tuliaisiksi siskolleni,kun kävimme kylässä.
POHJA:
150 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään.Nypi ne pehmeän rasvan kanssa murumaiseksi.Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikinasta pallo.Painele taikina jauhotetuin käsin,piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
TÄYTE:
1 l kanttarelleja
nokare voita.
ripaus suolaa
1 silputtu sipuli
1 prk ranskankermaa
1/2 dl juustoraastetta
2 kanamunaa
ripaus mustapippuria
Paista kanttarelleja ensin kuivalla pannulla.Lisää voi ja sipulisilppu.Kuullottele niin, että sipuli pehmenee.Mausta suolalla.Sekoita ranskankerma,kanamunat ja juustoraaste.Mausta mustapippurilla.Levitä kanttarelli-sipuliseos piiraspohjalle.Kaada päälle ranskankermaseos.Paista 200 asteisessa uunissa n.25 minuuttia.
Kommentit