20221221_225536.jpg

Tyttäret leipoivat Paraisten piparkakut vielä aatonaattona ...voi että se oli mukavaa,koska meillä Joulu muuttui aikalailla erilaiseksi viikkoa ennen Aattoa.

PARAISTEN  PIPARKAKUT:

250 g margariinia

2 1/4 dl sokeria

1 muna

1 dl siirappia

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa

2 tl pomeranssinkuorta

1 1/2 tl soodaa

7 dl vehnäjauhoja

Kiehauta siirappia ja mausteet.Anna jäähtyä.Vaahdota margariini ja sokeri.Lisää siirappiseos ja kanamuna,voimakkaasti vatkaten.Sekoita lopuksi seuloen joukkoon vehnäjauho soodaseos.Laita taikina viileään yöksi.Paista piparit 200 asteisessa uunissa,keskitasolla,kauniin ruskeiksi( n.10 minuuttia).

20221221_214731.jpg