20210605_080315.jpg

Mustikka ja valkosuklaa sopii myös äärimmäisen hyvin yksiin...nam Tämä oli sitten myös yksi Ylioppilaan juhlissa tarjottu.Täältä löytyy myös ohje kaksikerroksiseen Mustikka-Valkosuklaakakkuun.

MUSTIKKAJUUSTOKAKKU VALKOSUKLAAROUHEELLA:

200 g kaurakeksejä hienonnettuna

75 g voita sulatettuna

Sekoita keksimurut voihin.Painele pohja-ainekset,leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.Käytä reunakalvoa halutessasi vuoan reunoilla.

TÄYTE:

5 dl mustikoita

1 rasia mascarponetuorejuustoa

2 rasia vaniljatuorejuustoa

100 g valkosuklaata rouhittuna

4 dl kermaa vatkattuna

2 tl vaniljasokeria

sokeria

5 liivatelehteä

mustikka mehua tilkka

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa kerma vaahdoksi,lisää siihen vaniljasokeria ja sokeria oman maun mukaan.Sekoita sulatetut mustikat tuorejuustot ja valkosuklaarouhe.Liuota liivakot tilkkaan mustikkamehua ja sekoita se ohuena nauhana tuorejuusto-mustikkaseokseen.Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto,huolellisesti sekoittaen.Nostele täyte pohjan åäälle,tasoita.Anna hyytyä yön yli viileässä.Koristele Mustikoilla,karhunvatukoilla ja valkosuklaalla.

20210605_080315.jpg