Joulukuu%202014%20062.jpg

Meidän Uuden Vuoden aattomme sujui siskollani juhlien...mukana oli meitä siskosia 4 sekä puolisot <3 Hieno, vähän erilainen juhla tälläkertaa.Söimme ihania herkkuja illan aikana...lohikiusausta,salaatteja,paholaisen hilloa,juustoja erilaisin lisukkein,lakka hyydykekakkua,suklaa-karpalokakkua,lohi ja sipulipiirakkaa, kahvin kanssa ym.,mutta en viitsinyt kuivailla syömisiämme sen kummemmin,koska kylässä oltiin...nautin vaan ;) omasta tuliais piirakasta nappasin kuvan.Tein viemisiksi sipuli-pekonipiirakan,se on taattua tavaraa.Nyt lisäilin joukkoon myös murennettua vuohenjuustoa,mikä sopikin loistavasti tähän,vähän makehkoon piirakkaan, oman suolaisen lisänsä antamaan...nam(vaikka itse sanon  ) ;)

SIPULI-PEKONIPIIRAKKA VUOHENJUUSTOLLA:

150 g margariinia

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaurhiutaleita

1 tl leivinajuhetta

ripaus suolaa

2 rkl kylmää vettä

Yhdistä kuivat aineet keskenään.Nypi jauhoseos pehmeän margariinin kanssa,murumaiseksi.Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi.Laita taikina viileään hetkeksi.Voit esipaistaa pohjan ennen täytteen laittoa(itse otin viileästä,painelin piirasvuoan pohjalle ja reunoille,pistelin haarukalla ja paistoin 200 asteisessa uunissa n.7 minuuttia.)

TÄYTE:

n.500 g sipulia

nokare voita

1 pkt pekonia

2 rkl siirapia

ripaus suolaa

1 tl rakuunaa

pala vuohenjuustoa

juustoraastetta

1 kanamuna

1 prk ruokakermaa

Kuori  ja viipaloi sipulit.Kullottele pannulla nokareessa voita.Paista myös pekonit.Lisää sipuleille siirappia ja muut mausteet.maistele ja lisää tarvittaessa mausteita.

Levitä täyte piirakkapohjalle.Murenna päälle vuohenjuustoa nokareina.Levitä päälle myös juustoraste ja mun-ruokaermaseos.Paista 200 asteisessa uunissa n.35-40 minuuttia.

Joulukuu%202014%20024.jpg