maanantai, 3. syyskuu 2007
Rosmariinin makuiset sämpylät:
Tosin rosmariinin makua oli vain häivähdys...käytin tähän sämpylätaikinaan ylijääneet ranskankermat ja neljän viljan hiutaleita vähän...
3 dl nestettä(itse laitoin maitoa ja vettä)
pala hiivaa
ripsaus suolaa ja sokeria EDIT:.ja sitä rosmariinia olisiko ollut n.1 tl,kun pussinpohjat kaadoin joukkoon :)
1 1/2 dl ranskankermaa
1 dl neljän viljan hiutaleita
1/2 dl öljyä
vehnäjauhoja
Liuota hiiva lämpimään nesteeseen.Lisää suola,sokeri,rosmariini(kuivattu)ja ranskankerma,sekoita hyvin.Lisää öljy ja jauhoja,niin että saat kimmoisan kulhon reunoilta irtoavan taikinan.Nostata taikinaa puolisen tuntia lämpöisessä paikassa.Leivo taikinasta vaikka pyöreitä sämpylöitä,nostata vielä kertaalleen ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia,tai kunnes ovat kauniin ruskeita.
Kommentit