186438.jpg

POHJA:
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
100 g margariinia
1 muna
1 rkl vettä

Nypi ainekset nopeasti taikinaksi.Painele litteäksi,kääri kelmuun ja anna olla jääkaapissa n.tunti.

TÄYTE:
1 iso purkki ananaspaloja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g margariinia

Mittaa sokeri,vaniljasokeri ja rasva pannulle.Kuumenna sekoitellen,kunnes karamellisoituu paksuksi ja vaaleanruskeaksi.Lisää valutetut ananaspalat pannulle ja kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia.Voitele irtopohjavuoka ja kaada ananassekoitus pohjalle,tasoita.Ota taikina ja kaulitse se reilusti jauhoja käyttäen,vuoan kokoiseksi ympyräksi.Nosta varovasti ananasten päälle.Paista 225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.Jäähdytä.Kumoa leivinpaperin päälle ja nosta varovasti takaisin vuokaan niin että taikinapohja jää alimmaiseksi.

KERMAHYYTELÖ:
4 liivatelehteä
1 dl kermaa
100 g valkosuklaata(itse käytin Fazerin valkosuklaa patukoita,joissa on myös pähkinää)
200 g maustamatonta turejuustoa(sitruunan makuinenkin käy)
1/2 dl sokeria
1 dl kermaa vaahdotettuna

Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia.Kuumenna 1 dl kermaa ja sulata suklaa siihen.Lisää puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi,anna jäähtyä.Vaahdota kerma.Sekoita tuorejuusto ja sokeri kermaseokseen ja lisää lopuksi vaahdotettu kerma.Sekoittele varoen!!Kaada seos vuokaan kakun päälle ja anna hyytyä useita tunteja tai mielellään yön yli!

186442.jpg