Tämä herkkujälkkärin ohje on otettu myös Suklaaunelmat kirjasta.Oli ihanaa,olihan siinä suklaata ;) minä hieman hosuin näitä tarjolle,niin kiire oli saadaa hyvää,että seos ei ollut kunnolla jähmettynyt,kun laitoin kerrokset ,joten tuli vähän hassunnäköinen lopputulos ;D
SUKLAA-VANILJAKREEMI:
4,5 dl kermaa
75 g hienoasokeria
1 vaniljatanko
2 dl smetanaa
1 liivate(pyydettiin jauhetta,mutta sitä ei minulla ollut)
50 tummaa suklaata
Laita liivate kylmään veteen.Laita kerma ja sokeri kattilaan.Lisää vaniljatanko joukkoon.Kummenna varovasti koko ajan sekoittaen,kunnes sokeri liukenee,kiehauta.Vähennä lämpöä ja keitä 2-3 min.Nosta kattila liedeltä ja poista vaniljatanko.Lisää joukkoon puristettu liivate ja smetana.Kaada puolet seoksesta toiseen kulhoon.Sulata suklaa ja lisää toiseen puoleen seosta.Kaada suklaaseos jälkiruokamaljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa 20-30 minuuttia tai kunnes on hyytynyt.Nostele vaalea seos suklaan päälle,laita viileään.Koristele kun seos on hyytynyt.
Kommentit