Herkkumureketta,kera uunijuuresten ja ruskean kastikkeen
PEKONIIN KÄÄRITTY MUREKE:
500 g jauhelihaa
3 grahamleivän siivua(iso paahto)
2 rkl korppujauhetta
1,5 dl vettä
töräys ketsuppia ja sinappia
silputtua kesäsipulia ja vartta
valkosipulia
1 muna
mustapippuria,suolaa ja paprikajauhetta
päälle pekonisiivuja
Valmista mureke normaaliin tapaan,turvottamalla murusteltu leipä ja korppujauhe vedessä.Lisää jauheliha,makuaineet,sipulisilput,muna ja mausteet.Sekoita massa hyvin ja anna vielä hetken tekeytyä.Voit paistaa koepullan ja tarkistaa maun.Muotoile mureke öljyttyyn uunivuokaan ja peitä pekonilla.Paista 200 asteisessa uunissa reilun tunnin tai kunnes mureke on kypsä.
Kommentit