Kokeilinpa ensimmäistä kertaa,sisäänleivottua pizzaa,Calzone :) ei tuo nyt ulkoiselta näöltään ollut mitenkään kummoinen, mutta tästä tykkäsi koko perhe, taatusti tehdään uudestaan...nam.
CALZONE:
25 g hiivaa
2 dl vettä
1 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
murenna hiiva kulhoon, kaada päälle kädenlämpöinen vesi, sekoita kunnes hiiva on kokonaan liuennut.Lisää suola ja öljy.Lisää jauhot ja alusta taikina sileäksi, vaivaataikinaa n.10 minuuttia.Kohota tunnin ajan lämpimässä paikassa.Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne pyöreiksi levyiksi.
TÄYTE:
1/2 prk paseerattua tomaattia
murskattu valkosipulin kynsi
ripaus suolaa ja pippuria
1 tl oreganoa
1 pss kinkkukuutioita/tai kalkkunaa
1 pss salamia
Juustoraastetta
Oreganoa
Sekoita kastikkeen aineet.Levitä jokaiselle taikinaympyrälle kastiketta, kinkkua, salamia! Oreganoa ja juustoraastetta.Jätä reunaan leveäm tyhjä kohta! Käännä reunat ja nipistä taikina kiinni, jotta "sukasta" tulee tiivis.Paista 225 asteisessa uunissa n.15 minuuttia.
Kommentit