maanantai, 21. tammikuu 2013
Suuret jauheliha-pekonipullat:
Viikonlopun ruokana iiisoja lihapullia,pekonikääreellä ...lisukkeena timjami-rosmariini lohkoperunat ja uunissa haudutetut hunajapaprikat,nam
SUURET JAUHELIHA-PEKONIPULLAT:
700 g jauhelihaa
1 pss sipulikeittoaineksia
3 rkl korppujauhoja
1,5 dl vettä
1 tl mustapippuria
1 tl tacomaustetta
1 kanamuna
1 pkt pekonia
suippopaprikaa
Vallmista jauhelihataikina normaaliin tapaan.Lisämausta pippurilla ja tacomausteella.Muotoile taikinasta isoja lihapullia,paina keskelle pala paprikaa ja kääri ympärille pekonisiivu.Lisää lihapullat perunoiden joukkoon paistumaan,kun perunat ovat olleet n. 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
TIMJAMI-ROSMARIINIPERUNAT:
rosamundaperunoita (minulla oli pienehköjä)
öljyä
korppujauhoja
1 tl merisuolaa
1-2 tl timajmia ja rosmariinia
1 tl mustapippuria
Pese perunat hyvin.Lohko ne ja pyörittele öljyssä.Ripottele päälle korppujauhoja ja mausteita.Levitä perunat uunivuokaan ja paista niitä n.20 min.ja lisää sitten samalle pannulle isot lihapullat.
voi tuon paprikan jättää myös pois ;)
Kommentit