20220501_131120.jpg

Vapunpäivän brunssipöytään,tyttäremme teki meille Lime-juustokakun...voi että oli namia :)

LIME-JUUSTOKAKKU:

200 g divestivekeksejä murustettuna
75 g voita sulatettuna

Täyte:

4 dl vispikermaa
350 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
1 ½ dl limemehua
3 liivatelehteä

Kiille:

3 liivatelehteä
2 dl laimennettua limemehua
2 rkl sokeria
(vihreää elintarvikeväriä)
 mansikoita
Macaronseja

Sekoita keksimurut sulatettuun voihin huolellisesti.Painele tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto yhdessä tomusokerin kanssa sekaisin. Kuumenna limemehu kiehuvaksi. Ota liivatteet pois vedestä ja purista vesi pois liivatelehdistä. Sulata liivatelehdet kiehuvan limemehuun.

Kaada limemehu ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mielellään yön yli.

Valmista kiille laittamalla liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna sillä aikaa limemehu kiehuvaksi yhdessä sokerin kanssa. Ota liivatteet pois vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä. Sulata liivatelehdet kiehuvan limemehun joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon halutessasi hieman vihreää elintarvikeväriä. Anna seoksen jäähtyä rauhassa, jotta se jähmettyy hieman. Lusikoi hieman hyytynyt limemehu kiilteeksi kakun päälle.Koristele mansikoilla ja macaronseilla.

20220501_131126.jpg