20150406_173019.jpg

Vielä kerran Pääsiäisen herkkuja.Tämän piirakan tein viemisiksi Äidilleni Pääsiäispäivänä.Pohjan sovelsin tälläkertaa ns.näppituntumalla,koska minulta olikin rasva loppu,käytin sekä voita että öljyä...ja jouduin hieman jauhoja lisäämään jotta pohja ei olisi liian löysä....taetta ei ollut onnistuuko piirakka,mutta onnistui ja pohja oli ihan loistava. :D

POHJA:

n.100 g voita

1 dl öljyä

2,5-3  vehnäjauhoja

1/2 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 dl sokeria

1 dl maitoa

Sulata voi.Yhdistä kuivat ainekset keskenään.Sekoita sula voi ja öljy kuiviin aineisiin.Lisää myös maito ja tarvittaessa jauhoja,jotta saat tarpeeksi kiinteän taikinan,joka saa olla kuitenkin pehmeä.Painele jauhoja apuna käyttäen vuoan reunoille ja pohjalle.

TÄYTE:

1 prk persikoita valutettuna ja viipaloituna

1 prk rahkaa

1/2 prk mascarpone-tuorejuustoa

sokeria

vaniljasokeria

2 kanamunaa

Sekoita rahka,mascarpone,sokerit ja kanamunat hyvin yhteen.Sokeria oman maun mukkan.Levitä persikkaviipaleet pohjan päälle ja kaada päälle rahkaseos.Ripottele pinnalle mantelirouhetta.Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.Kunnes piirakka on kypsä ja kauniin värinen.

20150406_121032.jpg