helmikuu%202013%20018-normal.jpg

Toissaviikonloppuna herkuteltiin Pulled pork lihalla...miehen kokeilu,hän otti ohjetta aamulehdestä...liha muhi monta tuntia savustuksessa ja voi että oli kyllä hyvää.Söimme näin hampurilaisversioina sitä(ainakin Amerikassa taitavat tämän tyyppiset leivät taitavat olla herkkua) lisukkeina kurkkua,salaattia,majoneesi-sweetchilisoosi ja miehen tekemä hieman tulisempi tomaattipohjainen kastike(hän lisäsi chiliä joukkoon)

TÄSSÄ ALKUPERÄINEN OHJE:

Pulled pork -liha

1 1/2 kg sianlapaa, etuselkää tai niskaa(me käytimme lapaa)

 

Kuivamaustamiseen:

2 tl sinappijauhetta

2 tl cayennepippuria

2 rkl mustapippuria

2 rkl paprikajauhetta

1 rkl suolaa

3 rkl ruokokidesokeria

Barbecue-kastike:

6 tomaattia

4 pientä sipulia

3 valkosipulinkynttä

3 dl paistinlientä savustuspussista

Lisäksi:

savustuspussi

hampurilaissämpylöitä

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita kuivamausteet ja hiero ne huoneenlämpöisen lihan pintaan. Laita liha savustuspussiin ja sulje pussi. Paista noin 15–25 minuuttia 250 asteessa ja alenna sitten uunin lämpötila sataan asteeseen. Paista kaksi tuntia.

Huuhdo ja kuivaa tomaatit, kuori valkosipulin kynnet ja sipuli. Avaa savustuspussi varovaisesti ja lisää tomaatit, sipulit ja valkosipulit savustuspussiin. Sulje pussi huolellisesti ja laita takaisin uuniin. Paista vielä kaksi tuntia.

Pane kasvikset kattilaan ja ota pussiin valunut paistorasva talteen. Poista tomaattien ja sipulien kanta. Surauta kasvikset sauvasekoittimella sileäksi. Lisää paistorasvaa ja keitä noin 10 minuuttia. Maista.

Lisää tarvittaessa samoja mausteita, mitä käytettiin lihan kuivamaustamiseen ja keitä noin 10 minuuttia.

Jos lihapalasta on helppoa repiä kypsiä säikeitä irti, on liha valmista revittäväksi. Poista näkyvä rasva ennen repimistä. Ylimääräinen tunti tai pari 100-asteisessa uunissa ilman savustuspussia tekee kuitenkin lihalle ihmeitä.

Revi liha suikaleiksi ja lisää kastiketta sen verran että se sitoo lihaa. Tarjoa kastike hampurilaissämpylän sisällä.

helmikuu%202013%20015-normal.jpg

tuossa alla näkyy miten liha on ''revitty'' kulhoon,josta sitä sai jokainen ottaa leipnsä väliin

helmikuu%202013%20013-normal.jpg