617549.jpg

Tähän kakkuun laitoin applesiinisuklaata,joka on taivaallisen hyvää,lorauksen pähkinä-kermalikööriä,tuorejuustoa jne...

POHJA:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Valmista kääretorttupohjan tapaan.Ota iropohjavuoan kokoinen pala kääretorttulevystä.Laita se vuokaan ja kostuta vaniljamaidolla.

TÄYTE:
200  g tuorejuustoa(tähän sopisi loistavasti appelsiinituorejuusto tai vanilja)
1 prk maitorahkaa
1/2-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 appelsiinisuklaa patukkaa pilkottuna(n.100 g)
1/2 dl pähkinä-kermalikööriä
1 tlk flora vispiä vaahdotettuna
6 liivatelehteä
tilkka likööriä

Liota liivatteita kylmässä,runsaassa vedessä n.10 minuuttia.Sekoita tuorejuusto,rahka,sokerit ja pilkottu suklaa.Sekoita joukkoon myös likööri.Sulata puristetut liivatteet kuumaan likööriin.Sekoita liivateseos ohuena nauhana juuso-rahkaseokseen.Nostele lopuksi napakasi vatkattu flora vipsi joukkoon.Kaada täyte pohjan päälle.Voit halutessasi tasoittaa kakun pinnan tai jättää siihen vähän ''kuvioita''.Laita kakku viileään vähintään 4 tunniksi.Koristele haluamallasi tavalla!

617555.jpg

Pohjaa varten paistoin kaakaoisen kääretorttulevyn...

617557.jpg

tämmöistä Belgialaista suklaata käytin!