1383515.jpg

Keitettyjä perunoita oli jäänyt kaappiin,niinpä käytin ne jälleen sämpylätaikinaan.Käytin tähän taikinaan myös kaapista löytyneen juustonkannikan =) Leivoin taikinasta,pötkylän ja leikkasin vaan paloiksi,en sen kummemmin pyöritellyt pyöreiksi tms. =)

3 dl maitoa
pala hiivaa
ripaus karkeaa suolaa
3 keitettyä perunaa survottuna
1/2 dl öljyä
2 dl kaurahiutaleita
pieni kannikka juustoa raastettuna
vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva.Lisää suola,survotut perunat,öljy ja kaurahiutaleet.Sekoita hyvin.Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikina kimmoisaksi ,kulhon reinoilta irtoavaksi taikinaksi.Nostata taikina lämpimässä.Leivo taikinasta pötkö ja leikkaa paloiksi.Nosta palat pellille,nostat vielä kerran ja paista 225 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi .

1383518.jpg