20220917_212032.jpg

Pitkästä pitkästä aikaa leivoin pullaa...Voi miten hyvää tuore pulla onkaan.Vielä pidempi aika on voisilmäpullien teosta,

joten niitä piti kokeilla.

PULLATAIKINA:

3 dl maitoa
1/2 palaa hiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
ripaus suolaa
1 muna
7-8 dl jauhoja(tai niin paljon että taikina irtoaa kulhon reunoilta ja sormista)
100 g rasvaa sulatettuna

Lämmitä maito,murenna joukkoon hiiva,sekoita hyvin.Lisää myös sokeri, suola,kardemumma ja muna.Tässä vaiheesa vatkaan vispilällä seosta.Lisäile osa jauhoista ja rasva.Lisää jauhoja vähitellen vaivaten,niin että taikina irtoaa kulhon reunoista ja pohjasta,mutta on kuitenkin pehmeää.Anna kohota lämpöisessä!!

Korvapuusteihin pehmeää margariinia,sokeria ja kanelia

VOISILMÄPULLAN TÄYTE:

70g voita

2 rklsokeria

2t vanilliinisokeria

2 rkl vehnäjauhoja

20220917_213015.jpg