20230128_161331.jpg

Ihanaa herkkukakkua...tämäkin ohje oli uudessa K Ruokalehdessä.Minä sitä vähän muutin niin,etten kuorruttanut kakkua,vaan koristelin tomusokerilla ja nonpparelleillä.Tarjoilin vaniljajäätelön kera.

HELPPO SUKLAAKAKKU:

150 g voita

2 dl sokeria

2 kanamunaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle.Voitele reunat.Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.Sulata voi kattilassa.Ota kattila levyltä ja lisää hieman jäähtyneeseen voihin sokeri.Sekoita ja jäähdytä.Yhdistä kuivat aineet keskenään.Lisää jäähtyneeseen seokseen kanamunat puuhaarukalla hyvin sekoittaen.Siivilöi kuivat aineet taikinaan käännellen.Vältä turhaa sekoittamista.Kaana taikina vuokaan ja tasoita.Paista  175 asteessa n.25 minuuttia.Kakku saisi jäädä kosteaksi sisältä.Jäähdytä ennen kumoamista.Koristele.(voite sulatetusta suklaasta ja kermasat tehdä kakulle kuorrutteen)

20230128_161413.jpg20230128_152644.jpg20230128_160928.jpg