693321.jpg

Keiton kaveriksi ja välipalaksi sämpylöitä!Tein taas muffinssivuoassa,kun tältä leipurilta loppui jauhot kesken leipomisen,mutta nou hätä,kun löysänkin taikinan voi nostella muffarivuokaan :D

3 dl maitoa
1/2 palaa hiivaa
loraus hunajaa
loraus öljyä(olisikohan ollut 1/2 dl)
2 rkl murskattuja suolapähkinöitä
2 rkl juustoraastetta
1 1/2 dl ohrajauhoja
vehnäjauhoja

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva.Lisää hunaja,öljy,suolapähkinät ja juustoraaste.Lisäile jauhoja hyvin alustaen.Voit jättää taikinan melko löysäksi jos teet sämpylät muffinipellillä(jos leivot sämpylät käsin lisää jauhoja niin että taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista)Nostata taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.Nostele taikinaa voideltuun muffinipeltiin.Nostata vielä hetki.Paista 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.Nämä olivat todella pehmeitä ja maukkaita!

693300.jpg