547123.jpg

Tätä osaa varmasti kaikki tehdä....

8 l vettä(kiehauta 4 l)
500 g fariinisokeria
500 g hienoa sokeria
kynnen kokoinen muru hiivaa
2 sitruunaa + kuoret

Kaada kiehuva vesi sokereiden päälle ämpäriin.Lisää loput vedet(4 l) ja murustele hiiva joukkoon.Pese sitruunat hyvin ja kuori ne ohuleti.Lisää kuoret ja viipaloidut sitruunat siman joukkoon.(minä lisäsin  vielä limen mehua hieman)Anna käydä huoneen lämmössä vuorokausi ja pullota.Jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja rusinoita.Kierrä korkit kevyesti kiinni ja nosta viileään.Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan!Jos siman tekeminen jäi viime tippaan,voit antaa sen olla 3 vuorokautta huoneen lämmössä ja pullottaa vasta sitten!