Tässäpä onkin aikaa sitten,tekemäni omenapiirakka.Otin maalta mukaan omppoja,jotka ovat vissiin ns.talviomenoita?Siis aikas kirpeitä kuitenkin.Mietin kovasti,että mitä kokeilisi tuon kirpeän pariksi.Sattui sitten kaapissa olemaan yksi purkki kondensoitua maitoa ja päätin sen sitten käyttää piiraaseen.Hyvä tuli,makeaa oli mutta jotenkin sopi hyvin hapokkaan kanssa yksiin.Toki maku asioitahan nämä ;)
OMENA-TOFFEEPIIRAKKA:
POHJA:
150 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 -3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri.Vatkaa muna seokseen.Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne turhia vaivaamatta,huolellisesti joukkoon.Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
TÄYTE:
Hapokkaita omenia viipaleina
kanelia
1 prk kondensoitua maitoa
2 kanamunaa
tilkka nestettä/maito/vesi
Lado viipaloidut omenat pohjan päälle,ripottele päälle kanelia.Sekoita kondensoituun maitoon kanamunat ja tarvittaessa notkista täytettä maidolla.Levitä täyte omenoiden päälle.Paista 200 asteessa keskitasolla n.25-30 minuuttia.
Kommentit