20230902_164531.jpg

Tässäpä onkin aikaa sitten,tekemäni omenapiirakka.Otin maalta mukaan omppoja,jotka ovat vissiin ns.talviomenoita?Siis aikas kirpeitä kuitenkin.Mietin kovasti,että mitä kokeilisi tuon kirpeän pariksi.Sattui sitten kaapissa olemaan yksi purkki kondensoitua maitoa ja päätin sen sitten käyttää piiraaseen.Hyvä tuli,makeaa oli mutta jotenkin sopi hyvin hapokkaan kanssa yksiin.Toki maku asioitahan nämä ;)

OMENA-TOFFEEPIIRAKKA:

POHJA:

150 g margariinia

1/2 dl sokeria

1 muna

2 1/2 -3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri.Vatkaa muna seokseen.Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne turhia vaivaamatta,huolellisesti joukkoon.Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

TÄYTE:

Hapokkaita omenia viipaleina

kanelia

1 prk kondensoitua maitoa

2 kanamunaa

tilkka nestettä/maito/vesi

Lado viipaloidut omenat pohjan päälle,ripottele päälle kanelia.Sekoita kondensoituun maitoon kanamunat ja tarvittaessa notkista täytettä maidolla.Levitä täyte omenoiden päälle.Paista 200 asteessa keskitasolla n.25-30 minuuttia.

20230902_161043.jpg

20230902_161232.jpg