1041552.jpg

Herkkukirpulla
,oli minulle uusi pullantekotapa.Pullataikina aloitetaan tekemällä juuri.Olen aina ollut siinä luulossa,että tapaa käytetään vain leivän leivonnassa.(tai en nyt ainakaan muista kuulleeni tästä koskaan)Pullat olivat oikein hyviä,pehmeitä.Näissä täytteenä perinteiset maut,kanelia ja vaniljasokeria.

JUURI:
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria

Lämmitä maito ja murenna siihen hiiva,sekoita.Lisää jauhot ja sokeri.Peitä astia ja anna sen kohota 10-15 minuuttia.

LISÄKSI:
1 muna
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää margariinia

Kun juuri kuplii,sekoita siihen kanamuna,suola,sokeri ja kardemumma.Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikina käsin.Lisää lopuksi pehmeä margariini ja jauhoja,niin,että taikina irtoaa kulhon reunoilta ja käsistä.Kohota taikina vielä ja leivo haluamiasi pullia.(kohottamisesta en ollut varma,mutta tein niin kuitenkin itse)=)

1041556.jpg

Näihin pulliin laitoin päälle murotaikinatähdet.Tähdet kyllä repeilivät pahasti.