1008191.jpg

Me-lehden ruokakirjasta ohje napattu.Tätä on tehnyt myös ainakin Miksu!
Niin ja tein tähän itse tuorejuustoisen kastikkeen,enkä käyttänyt valmiskastiketta(hollandaisea)joten tuo nimi ei nyt ihan täsmää ;)
Laitan tähän nyt alkuperäisen ohjeen.

6 dl vettä
1 kalaliemikuutio
3 dl pitkää riisiä

KASTIKE:

2 pussia hollandaise-kastikeaineksia
3 dl vettä
40 g voita tai tuorejuustoa
2 prk tonnikalaa vedessä
1 ruukku tilliä silputtuna
1 dl juustoraastetta

Keitä riisiä kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä noin 12 minuuttia.Katkaise virta ja anna riisin muhia vielä 3 minuuttia.
Kaada kastikeainekset ja vesi kattilaan.Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna hautua hiljalleen pari minuuttia.Vatkaa joukkoon rasva tai tuorejuusto.Kaada riisi voideltuun uunivuokaan(tässä kohtaa ei ilmoitettu kaadetaanko myös riisien keitinvesi,koska minun riiseihin sitä ainakin jäi,joten kaadoin sen pois)Levitä tonnikalat liemineen päälle.Levitä tonnikalojen päälle tillisilppu ja juustoraaste.Valuta kastike pinnalle.Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Muunnelmani:Tein valkokastikkeen,jonka maustoin kylmäsavulohituorejuustolla ja käytin kuivattua tilliä,sekä ruoan päälle ripottelin vielä juustoraastetta.Muuten ohjeen mukaan!

1008190.jpg