Nennalta nappasin pizzapohjan ohjeen,joka oli alunperin Jamie Oliverin käsialaa...hyvä pohja tulikin...KIITOS NENNALLE!! ohuemmatkin olisi pohjista saanut jos olisi tehnyt 3 pienempää pizzaa,mutta me tehiin 2 isoa pizzaa,taikina oli riittoisaa...Ohje kopsattu Nennalta =) toisessa täytteenä ilmakuivattua kinkkua,sipulia,mozzarellaa ja juustoa raasteena kahteen kerrokseen,eli tomaattikastikkeen päälle ja täytteiden päälle...nam

 POHJA:

3 dl tavallisia vehnäjauhoja (mulla oli vaan erikois-, mutta ne sopi hyvin)

4,5 dl durum-vehnäjauhoja

reilu 1tl suolaa

3 dl reilusti kädenlämpöistä vettä

8g kuivahiivaa (pussista siis n.2/3)

3 tl sokeria

 

Liuota reilusti kädenlämpöiseen veteen hiiva ja sokeri.

Sekoita jauhot sekä suola kulhossa. Tee keskelle kuoppa, johon kaadat nesteen ja sekoita keskeltä reunoille päin, kunnes taikina alkaa muodostua. Jaa taikina kahdeksi tai kolmeksi palloksi (suosittelen kolmea), nosta pallot jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa käsin 10min. Tee taikinasta taas pallot, ripottele jauhoja niiden päälle ja peitä kelmulla. Anna levätä vedottomassa paikassa 15-20min.

Kaulitse, venyttele ja heittele (mikäli osaat) taikina mahd. ohuiksi pohjiksi.

Repäise foliosta sopiva pala (itse tarvitsin kaksi palaa, jotka liitin yhteen), asettele se uuniritilän päälle, öljyä ja jauhota se, nosta pohja sen päälle. Täytä mielesi mukaan ja paista 250 asteessa reilu 10min.

 

toisessa vielä katkarapuja

 

tässä näkee vähän noita täytteitä...