1 iso kaali

Leikkaa kaalista kantaa pois,tee risti viilto kantaan ja koverra sitä pois.Laita kaalinpää isoon kattilaan,runsaaseen veteen kiehumaan,niin että lehdet pehmiävät.Aikaa menee lähes tunti.Anna kaalin jäähtyä ja irroita sitten isommat lehdet kääryleitä varten.Hienonna pienempiä sisuslehtiä täytettä varten.
175262.jpg
TÄYTE:
500 g naudan jauhelihaa
1 silputtu sipuli
1 muna
1 dl kermamaitoa
1 dl riisiä + keitinvettä n. 4 dl + 1/2 lihaliemikuutio
suola,meiramia,pippuria,siirappia

Keitä riisi kypsäksi,vedessä jossa on puolikas liemikuutio.Ruskista jauheliha ja sipulisilppu.Lisää joukkoon riisi, hienonnetut kaalinlehdet,muna,kermamaito ja mausteet sekä siirappia.Sekoita hyvin.
Leikkaa kaalinlehdistä lehtiruotia hieman ohuemmaksi,laita lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääräise kääryleeksi taittaen lehden sivut kääryleen alle.(en osaa paremmin selittää)Lado tiiviisti vieri viereen, voidellulle pellille, laita päälle voinokareita ja valuta siirappia.Paista 175 asteisessa uunissa 1,5 tuntia,välillä kaalin keitinvedellä ja pannuun kerääntyvällä nesteellä valellen!!