Pääsiäispäivänä meillä syötiin alkupalaksi Bataattikeittoa,Pääruoaksi Karitsanpaistia,mokkakastikkeella,valkosipuliperunoilla.Lisänä featsalaattia ja kylmäsavulohta.Jälkiruokan oli sitten Pasha :) Karitsa oli valmiiksi suolattu paisti,jota hieman lisämaustoimme rosmariinilla,timjamilla ja valkosipulilla.
KARITSANPAISTI:
suolattu paisti
valkosipulia(oman maun mukaan)
2 tl rosmariinia
1 tl timjamia
ripaus pippuria
Sekoita öljyyn mausteet ja hiero se kauttaltaan paistin ympäti.Laita paisti pussiin ja anna muutama tunti marinoitumassa tai yön yli.Laita tunnin huoneenlämmössä ollut paisti uunivuokaan ja pistä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan.Paista 120-150 asteisessa unissa kunnes mittari näyttää 65 astetta.Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.Käytä lihaneste kastikkeen joukkoon.
Mokkakastike:
sokeria
tilkka lihan paistonestettä
1 dl punaviiniä
n.2-3 dl vahvaa kahvia
1/2 lihaliemikuutio
loraus kermaa
suurustus maissijauhoilla
rosmariinia
pippuria
Sulata sokeri pannulla ja anna hieman ruskistua.Lisää lihaneste,punaviini ja kahvi(kannattaa maistella,jotta tietää kuinka paljon esim.kahvin makua haluaa)Anna kastikkeen kiehua kokoon.Lisää joukkoon liemikuutio,kermaa ja suurusta kastike.Lisää mausteet.Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ja tarkista maku.
Kommentit