GUMMERUS tarjosi bloggaajille mahdollisuuden tutustua Verna Kaunisto-Feodorow:n Reseptien Aarteet- kirjaan.Tokihan tartuin tähän tilaisuuteen mielelläni,Kiitos =)

huhtikuu%20033-normal.jpg

LAINAUS KIRJASTA:'' Äidit ovat kautta aikain välittäneet parhaat reseptinsä perimätietona tyttärilleen.Reseptien Aarteet on tarina viiden sukupolven ajalta elämään jääneistä ohjeista,jotka sopivat arkeen ja juhlaan.Reseptien joukosta löytyvät isoäitini Ellenin paistetut silakkapihvit,Aune-mummon legendaarinen pannukakku,Pasi-isän laivurinpihvi ja Vernan oma mustikkakeikauskakku-kotiruokaa parhaimmillaan!''

Näinhän se on, allekirjoitan :) Heti ensikosketus kirjaan, sai omat muistot tulvimaan mieleen...Minä muistan hyvin monet ruoat, joita, nimenomaan Äitini teki ja monesti teen ihan samalla tavalla vielä itsekkin.Jopa leipomispäivä saattaa olla vielä sama,kuten lapsuudenkodissa.Perjantai oli pullapäivä ja oli ihanaa, kävellä hiekkatietä,koulusta  kotiinpäin,kun jo kauas, tuoksui savun haju ja mitä lähemmäs pääsi, pullan tuoksu leijui nenään.Loppumatka sitten jo juostiin,että pääsi mahdollisimman nopsaan maistelemaan tuoretta herkkua, kera kylmän maidon!!Muistan katselleeni tarkkaan,hellan vieressä häärivää Äitiä,joka teki ruskeaa kastiketta....voi mitä herkkua,jos nyt välillä teen kastikkeen ihan alusta pitäen, alkaen rasvan ruskistamisesta!!Tästä ohjeeesta tuli elävästi mieleen,kun Äitini teki Pääsiäisen aikaan Mämmiä.

huhtikuu%20035-normal.jpg

 

  tässä vielä lainaus,kirjasta kerrottua:''

 


Verna Kaunisto-Feodorowin Reseptien aarteet – Sukupolvelta toiselle sisältää perinteisiä ja moderneja ruokaohjeita viiden sukupolven ajalta. Kirjan reseptit vievät makumatkalle suvun kanssa vietettyihin ruokahetkiin – niin arkeen kuin juhlaan. Tunnelmallisen kuvituksen kruunaavat mukaan liitetyt reseptileikkeet, joita Verna on löytänyt isoäitiensä vanhojen keittokirjojen välistä.

”Kirjan tarkoitus on havahduttaa lukijansa kääntämään katseensa omaan ruokahistoriaansa. Vaatimattomampaankin ruokamuistoon liittyy eletty hetki, ihmiset, valot, äänet, tunnelma. Maut ja niihin liittyvät tuoksut kutovat muistot meille tärkeiksi paketeiksi. Makujen kautta pääsemme häivähdyksen ajaksi noihin elettyihin hetkiin”, Verna täsmentää.

Reseptien aarteet on oodi suomalaisille äideille, mummoille ja isomummoille, mutta myös tyttärille, pojille, isille ja isoisille

                                              huhtikuu%20034-normal.jpg

Tässä olisi kiva ohje, Pääsiäiseen sopiva:Ihanat Pääsiäispullat :)

huhtikuu%20041-normal.jpg

Hieno kirja,upeine kuvineen...tykkään todella paljon vanhoista kuvista,ohjeista ja muistoista,suosittelen!! :)