1448023.jpg

Laitan nyt tähän kuvan pitaleivistä,joita tein kahteen kertaan viime viinkonloppuna...toisella kertaa nousivat sentään vähän,mutta eivät siltikään ''palloiksi'' :D No,hyviä olivat jokatapauksessa ja ne pystyi halkaisemaan ja täyttämään ihan hyvin.Mutikaisen Mimmin ohjeella tein...joku muu varmasti onnistuu,ohjeessa ei ole vikaa,tekijässä vaan ;D Kiitokset Mimmille ohjeesta!!

Pitaleivät 8 kpl
 
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria ( oma lisäykseni) 
1 rkl öljyä
noin 7 dl vehnäjauhoja
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy sekä jauhot vähitellen. Alusta taikina kimmoisaksi ja sileäksi.

Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja kohota niitä peitettyinä 20 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, ja ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi. Kauli taikinapallot Ø noin 15 senttisiksi pyörylöiksi ja nosta kummallekin pellille neljä pyörylää. Peitä liinalla ja anna kohota n. 15 min.

Kuumenna uuni 250 -275 asteeseen.Kuumenna tyhjä pelti uunissa ja vetäise hieman kohonneet pitaleivät leivinpaperin kanssa kuumalle pellille ja laita pelti uunin keskiosaan.( kun laitetaan kuumalle pellille uuniin, pitäisi edesauttaa ontoksi kohoamista) Paista pitaleipiä  7 -10 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan.Pitaleipä on kypsä kun se lastalla tms nostettaessa tuntuu kevyeltä. Harjaa valmiista leivistä ylimääräiset jauhot pois. Pussita/ peitä liinalla + muovilla leivät, jos et tarjoa niitä heti.

Ohje kopioitu Mimmin blogista!