20181206_200947.jpg

Tämä kakku oli Valion ohjeista ja nimeltään Itsenäisyyspäivän juustokakku.Tytär halusi tehdä ja koristelukin oli hänen käsialaansa 😙 Ihanaa oli.

POHJA:

150 g mustikoita

1 kanamuna

1dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl juoksevaa margariinia

1/2 tl kardemummaa

TÄYTE:

3+1liivatetta

1 prk kuohukermaa

2 prk vaniljatuorejuustoa

200 g valkosuklaata

100 g mustikoita soseutettuna

1 rkl sokeria.

Vaahdota munat ja sokeri.lisää vehnäjauho-leivinjauheseos,oivariini ja soseutetut mustikat.Sekoita tasaiseksi.Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin.Kaada taikina vuokaan.Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n.20 min.Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Täyte:Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa kerma vaahdoksi.Lämmitä yksi tuorejuusto kattilassa suklaan kanssa,kunnes suklaa on sulanut.Lisää joukkoon 3 puristettua liivatetta.,kuumenna sekoitellen,älä anna kiehua.Siirrä kattila pois levyltä ja lisää toinen tuorejuusto.Valuta tuorejuusto-valkosuklaatäyte kermavaahtoon samalla sekoittaen.Kaada siitä puolet kakkupohjan päälle.Sekoita 2 rkl kuumaa mustikkasosetta  Yksi liivatelehti.Sekoita tämä seos loppuun mustikkasoseeseen.Valuta sose vuokaan jättäen reunoist n.3 cm.pistele sosetta veitsellä sinne tänne kakkua.Lusikoi loppu tuorejuusto-suklaatäyte tasaisesti ,alOittaen reunoista jotta mustikkasose pysyyvkeskellä.Hyydytämseuraavaan päivään.

20181206_200959.jpg