Tämä kakku oli Valion ohjeista ja nimeltään Itsenäisyyspäivän juustokakku.Tytär halusi tehdä ja koristelukin oli hänen käsialaansa 😙 Ihanaa oli.
POHJA:
150 g mustikoita
1 kanamuna
1dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
1/2 tl kardemummaa
TÄYTE:
3+1liivatetta
1 prk kuohukermaa
2 prk vaniljatuorejuustoa
200 g valkosuklaata
100 g mustikoita soseutettuna
1 rkl sokeria.
Vaahdota munat ja sokeri.lisää vehnäjauho-leivinjauheseos,oivariini ja soseutetut mustikat.Sekoita tasaiseksi.Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin.Kaada taikina vuokaan.Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n.20 min.Anna kakun jäähtyä vuoassa.
Täyte:Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa kerma vaahdoksi.Lämmitä yksi tuorejuusto kattilassa suklaan kanssa,kunnes suklaa on sulanut.Lisää joukkoon 3 puristettua liivatetta.,kuumenna sekoitellen,älä anna kiehua.Siirrä kattila pois levyltä ja lisää toinen tuorejuusto.Valuta tuorejuusto-valkosuklaatäyte kermavaahtoon samalla sekoittaen.Kaada siitä puolet kakkupohjan päälle.Sekoita 2 rkl kuumaa mustikkasosetta Yksi liivatelehti.Sekoita tämä seos loppuun mustikkasoseeseen.Valuta sose vuokaan jättäen reunoist n.3 cm.pistele sosetta veitsellä sinne tänne kakkua.Lusikoi loppu tuorejuusto-suklaatäyte tasaisesti ,alOittaen reunoista jotta mustikkasose pysyyvkeskellä.Hyydytämseuraavaan päivään.
Kommentit