
Sain Mimmiltä,(vakivierailijalta)pari ihanaa hyydykekakun ohjetta ja tokihan kahvin ystävänä piti tätä ensimmäisenä kokeilla ;D Oli hyvä syykin valmistaa kakku,syysloma :D KIITOS MIMMI,ihanasta ohjeesta!!=) Koristelin kakun kyllä toisella tapaa ;)
POHJA:
300 g kaurakeksejä
4 weetabixiä
100 g margariinia sulatettuna
n.1 dl kahvia
Murskaa keksit ja weetabixit,sekoita joukkoon sulatettu margariini,johon on sekoitettu kahvi.Seos pitää olla tasaista.Painele puolet irtopohjavuokaan, toinen puoli kuuluu painella kakun päälle.HUOM.minä valmistin puolet tästä pohjamäärästä ja koristelin kakun sitten muulla tavalla ;)
KAHVI-TUOREJUUSTOTÄYTE:
8 liivatelehteä
1 1/2 dl kahvia
n.2 rkl murukahvia
200 g tuorejuustoa
n.1 dl sokeria
(oma lisäys 2 tl vaniljasokeria)
4 dl kermaa
1 prk flora vanillaa
Liota liivakoita kymmenisen minuuttia väljässä kylmässä vedessä.Lisää kuumaan kahviin murukahvi ja liivatteet.Anna jäähtyä.Vatkaa kerma ja vanilla vaahdoksi,sekoita ja lisää tuorejuusto sekä kahviseos vatkaimella vatkaten joukkoon.Lisää sokeria maun mukaan,(sekä vaniljasokeria).Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä tunnin ajan.Taputtele varovasti päälle,loput pohjaseoksesta ja anna hyytyä vielä.Tämän siis jätin pois ja koristelin kakun konvehdeilla ja suklaarouheella :)

tämä oli herkullista =P

Täytteen maku oli lähes sama kuin tässä...ihanaa =) ohjetta tulossa huomenna...
Kommentit