Kokeilulistallani,on ollut, pidemmän aikaa, Venäläinen omenakakku ,Sharlotka,ja koska pakastimessa omenoita vielä riittää,niin nyt oli hyvä aika kokeilla tätä herkkua.Lisänä tarjosin itsetehtyä vaniljakastiketta.
OMENASHARLOTKA:
5-6 omenaa
3-4 kanamunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
kanelia ja tomusokeria pinnalle
Kuori ja viipaloi omenat.Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle(minä käytin kakkuvuokaa).Vaahdota kanamunat ja sokerit.Lisää jauhot varovasti käännellen.Kaada seos omenoiden päälle.Paista 175 asteessa,uunin alatasolla 20 minuuttia ja lopuksi keskitasolla n.25 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa kakku tarjoiluvadille.Siivilöi päälle tomusokeria ja kanelia.
tältä kakku näytti ennen kanelia ja tomusokeria
Kommentit