helmikuu2014%20047-normal.jpg

Synttäreiden suolaista tarjottavaa oli Lohipiirakka.

LOHIPIIRAKKA:

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kylmää vettä

Nypi hieman pehmennyt voi ja jauohseos(jauhot+leivinjauhe)murumaiseksi seokseksi.Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi palloksi.Levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

LOHITÄYTE:

150 g kylmäsavulohta

1 rasia kylmäsvulohi-tuorejuustoa

2 kanamunaa

1 tl mustapippuria

silputtua ruohosipulia

4-5 kirsikkatomaattia viipaleina

fetajuustoa

Levitä hienonnettu savulohi piiraspohjalle.Lisää päälle viipaloidut tomaatit ja fetajuustokuutioita.Sekoita tuorejuusto ja kanamunat.Ripottele päälle ruohosipulisilppua ja hieman mustapippurirouhetta.Kaada juustoseos päälle.Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes piiarakka on kauniin värinen ja hyyvtynyt kunnolla.

helmikuu2014%20037-normal.jpg