Synttäreiden suolaista tarjottavaa oli Lohipiirakka.
LOHIPIIRAKKA:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
Nypi hieman pehmennyt voi ja jauohseos(jauhot+leivinjauhe)murumaiseksi seokseksi.Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi palloksi.Levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
LOHITÄYTE:
150 g kylmäsavulohta
1 rasia kylmäsvulohi-tuorejuustoa
2 kanamunaa
1 tl mustapippuria
silputtua ruohosipulia
4-5 kirsikkatomaattia viipaleina
fetajuustoa
Levitä hienonnettu savulohi piiraspohjalle.Lisää päälle viipaloidut tomaatit ja fetajuustokuutioita.Sekoita tuorejuusto ja kanamunat.Ripottele päälle ruohosipulisilppua ja hieman mustapippurirouhetta.Kaada juustoseos päälle.Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes piiarakka on kauniin värinen ja hyyvtynyt kunnolla.
Kommentit